LABORATORIOPAKETIT

SYNLABin Terveystarkastuspaketti antaa perusteellisen selvityksen hyvinvoinnistasi ja innostaa terveellisiin elämäntapoihin. Terveystarkastuksen tavoitteena on löytää terveydelliset riskitekijät jo ennen kuin ongelmat etenevät pidemmälle. 

Terveystarkastukseen sisältyy veriarvojen mittaus, jonka avulla kartoitetaan kehosi yleistä hyvinvointia, immuunijärjestelmän vahvuutta sekä munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toimintaa. Lisäksi veriarvot auttavat arvioimaan sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Terveystarkastuspaketti sisältää myös verensokerin, kolesterolin, raudan ja D-vitamiinin pitoisuusmääritykset. 

Parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi suosittelemme Terveystarkastuspaketin teettämistä ennaltaehkäisevästi muutaman vuoden välein.

Terveystarkastuspaketti sisältää 13 verikoetta: 

Täydellinen verenkuva

TVK eli täydellinen verenkuva kertoo yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen vaikuttavien verisolujen kunnosta, minkä selvittäminen on tärkeää eri tautitilojen, kuten anemian, yhteydessä.

CRP

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Paastoplasman glukoosi

Paastoplasman glukoosi eli paastosokeri tutkitaan diabetes eli sokeritautiepäillyissä.

Glykohemoglobiini (HbA1c)

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesterolitutkimuksessa mitataan kaikki plasmasta löytyvä kolesteroli. Tutkimuksessa ei eritellä hyvää tai pahaa kolesterolia.

LDL-kolesteroli

LDL-kolesterolia kutsutaan ns. ”huonoksi kolesteroliksi”.  Ravinnosta saatavat eläinperäiset ja kovat rasvat nostavat veren LDL- pitoisuutta.

HDL-kolesteroli

HDL-kolesterolilla tarkoitetaan korkean tiheyden lipoproteiineja, eli se on niin sanottua ”hyvää kolesterolia”. HDL-kolesteroli auttaa kolesterolin kuljettamisessa kudoksista maksaan.

Triglyseridit

Triglyseridit toimivat elimistössä energian lähteenä käytettävinä rasvoina, joiden liiallinen määrä veressä kertyy rasvakudokseen.

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Kreatiniini + glomerulusten suodattamisnopeus (eGFR)

Kuvastaa munuaisten toimintaa.

Tyreotropiini (S-TSH)

S-TSH eli tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä ja kilpirauhasta stimuloiva hormoni, joka piiskaa kilpirauhasta tuottamaan tyroksiinia. TSH:n määrittäminen soveltuu hypo- tai hypertyreoosi epäilyn toteamiseen.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia saadaan ravinnosta ja sitä muodostuu ihossa auringon UV-valon vaikutuksesta. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa mm. väsymystä.

Terveystarkastuspaketti – huomioi nämä asiat:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu 13,50 €.
  • Voit tilata Terveystarkastuspaketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii paastoa.
  • Suositellaan otettavaksi aamulla/aamupäivällä noin klo 8-12. Lue lisää täältä.

Virhe