LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 160 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Paketti sisältää 12 tutkimusta. Voit tulla tutkimukseen joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

Huomioi nämä:

Tutkimus vaatii paastoa (syömättä 10-12 tuntia, saa juoda vettä 2dl). Mikäli käytössä on kilpirauhasen lääkitys (Thyroxin), sitä ei saa ottaa ennen verikoetta.

Lisäohjeita valmistautumiseen

Miehen terveystarkastuspaketilla kartoitetaan erityisesti miehen kehon hyvinvointia, ja sen tarkoituksena on löytää riskitekijät jo ennen kuin mahdolliset terveysongelmat etenevät pidemmälle. Paketti sisältää 12 tutkimusta.

Katso myös miehen laaja terveystarkastuspaketti, joka sisältää 18 tutkimusta.

Miehen terveystarkastuspaketti sisältää 12 tutkimusta: 

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

CRP, herkkä

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Glykohemoglobiini

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Glomerulusten suodattamisnopeus

Glomerulusten suodattamisnopeus tarkoittaa munuaisten hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tutkimus sisältää myös kreatiniinin (S-Krea) mittauksen. Tutkimusta käytetään munuaisten kroonisen toiminnanvajauksen arvioinnissa. Munuaistoiminnan huononeminen ilmenee GFR:n laskuna.

Tyreotropiini

S-TSH eli tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä ja kilpirauhasta stimuloiva hormoni, joka piiskaa kilpirauhasta tuottamaan tyroksiinia. TSH:n määrittäminen soveltuu hypo- tai hypertyreoosi epäilyn toteamiseen.

S-Lipidit

Lipidit ovat veressä olevia rasvoja ja rasvojen kaltaisia aineita. Tutkimuksella arvioidaan niiden määrää ja profiilia veressä. Lipidit ovat välttämättömiä elimistölle, mutta niiden liiallinen määrä voi altistaa sepelvaltimotaudille sekä lisätä riskiä sairastua sydän- ja aivoinfarktiin. Tutkimus sisältää kokonaiskolesterolin, HDL-kolesterolin, LDL-kolesterolin sekä triglyseridien mittauksen. S-Lipidit -tutkimusta varten sinun ei tarvitse paastota.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Prostataspesifinen antigeeni

S-PSA on prostataspesifinen antigeeni, joka kertoo miehillä eturauhasen terveydentilasta. Sen määrittäminen soveltuu eturauhaseen liittyvien sairauksien varhaiseen toteamiseen.

Testosteroni

Testosteroni on androgeeni eli ns. mieshormoni, jota erittyy miehillä kiveksien soluissa. Testosteroni vaikuttaa oleellisesti seksielämään, sperman tuotantoon ja lihaskuntoon.

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Miehen terveystarkastuspaketilla selvitetään immuunijärjestelmän vahvuutta sekä munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toimintaa. Lisäksi tutkittavat veriarvot auttavat arvioimaan sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Miehen terveystarkastuspakettiin on valittu miehille tärkeiden PSA:n, testosteronin ja B-12 vitamiinin mittaukset. Paketti sisältää myös pitkäaikaisen verensokerin, kolesterolin, raudan ja D-vitamiinin pitoisuustiedot. Pitkävaikutteinen verensokeri antaa hyvän kuvan elimistön pidempiaikaisesta sokeritasapainosta. Mikäli haluat seurata päivittäistä arvoa, tulisi tutkia myös paastoplasman glukoosi (fP-Gluk), joka vaatii paaston ennen näytteenottoa.

Parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi suosittelemme miehen terveystarkastuspaketin teettämistä parin vuoden välein.

Tutustu SYNLABin muihin tutkimuspaketteihin.