LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 65,30 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Kolesterolipaketilla mitataan veren tärkeät rasva-arvot. Rasva-arvot vaikuttavat mm. riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Kolesterolipaketilla mitataan veren tärkeät rasva-arvot. Rasva-arvot vaikuttavat mm. riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Paketissa mitataan kokonaiskolesteroli, LDL-kolesteroli, joka tunnetaan myös ”huonona kolesterolina”, HDL-kolesteroli, joka puolestaan on ”hyvä kolesteroli” sekä triglyseridit, jotka kertovat elimistön varastorasvasta.  

LDL-kolesteroli on veressä oleva kolesterolin ja valkuaisaineen yhdistelmä, jonka tehtävänä on kuljettaa kolesterolia kudoksiin ja valtimoiden seinämiin. Mitä suurempi LDL-kolesterolin määrä on, sitä enemmän kolesterolia kertyy ihmisen kudoksiin. Pitoisuuden kasvaessa riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin kasvaa. LDL-kolesterolimittauksen avulla arvioidaan myös mahdollisen kolesterolilääkityksen tehoa. 

Kolesteroli muistuttaa koostumukseltaan rasvaa eli se ei liukene veteen. Tästä syystä kolesteroli kulkee verenkierrossa sitoutuneena erityisiin kuljettajavalkuaisaineisiin (lipoproteiinit). HDL-kolesteroli on veressä oleva kolesterolin ja lipoproteiinin yhdistelmä, jonka tehtävänä on kuljettaa kolesterolia kudoksista ja valtimoiden seinämistä maksaan pilkottavaksi. 

Triglyseridiarvo eli rasvahappojen määrä vaihtelee nautitun ravinnon mukaisesti. Suuri triglyseridien määrä kasvattaa valtimosairauksien riskiä. 

Ylipaino, kohonnut verenpaine, diabetes, vähäinen liikunta, tupakointi ja perintötekijät nostavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Aikuisen olisi hyvä selvittää kolesteroliarvonsa noin kolmen vuoden välein.  

Kolesterolipaketti sisältää 4 tutkimusta: 

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesterolitutkimuksessa mitataan kaikki plasmasta löytyvä kolesteroli. Tutkimuksessa ei eritellä hyvää tai pahaa kolesterolia.

HDL-kolesteroli

HDL-kolesterolilla tarkoitetaan korkean tiheyden lipoproteiineja, eli se on niin sanottua ”hyvää kolesterolia”. HDL-kolesteroli auttaa kolesterolin kuljettamisessa kudoksista maksaan.

LDL-kolesteroli

LDL-kolesterolia kutsutaan ns. ”huonoksi kolesteroliksi”.  Ravinnosta saatavat eläinperäiset ja kovat rasvat nostavat veren LDL- pitoisuutta.

Triglyseridit

Triglyseridit toimivat elimistössä energian lähteenä käytettävinä rasvoina, joiden liiallinen määrä veressä kertyy rasvakudokseen.

Kolestrolipaketti – huomioi nämä asiat:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata Kolestrolipaketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.