D-VITAMIINI & FERRITIINI-PAKETTI

Paketin normaalihinta on 75 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Varmista, että D-vitamiinitasot ja elinvoimaasi vaikuttavat rautavarastot pysyvät viitearvojen sisällä ympäri vuoden. Paketti sisältää 2 tutkimusta. 

Huomioi nämä:

Tutkimus tehdään verinäytteestä. Ei vaadi paastoa. Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa.

Lisäohjeita valmistautumiseen

D-vitamiini & ferritiini -paketti mittaa elimistösi terveyteen vaikuttavat D-vitamiinin ja varastoraudan helposti yhdellä tutkimuspaketilla. Paketin avulla pystyt tekemään tarvittavia muutoksia esimerkiksi ruokavalioosi. Pidä huolta itsestäsi tarkastamalla tärkeät arvosi säännöllisesti.

D-vitamiini & ferritiini -­paketti sisältää 2 tutkimusta:

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

Elimistölle tärkeän D-vitamiiniarvon mittaus selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa sekä fosfaatin ja kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta. D-vitamiinitasot laskevat yleensä syksyisin ja talvisin, kun auringon valon saannista alkaa olla pidempi aika.

Niin sanotun varastoraudan eli ferritiinin mittaamista suositellaan epäiltäessä raudanpuuteanemiaa. Anemian oireita ovat muun muassa voimattomuus, kalpeus, päänsärky, korvien humina, kohonnut sydämensyke, aiempaa herkempi hengästyminen ja väsymys. Ferritiini voi olla matalalla myös ilman anemiaa eli vaikka hemoglobiini on normaalilla tasolla. Etenkin naisten on hyvä tarkistaa ferritiiniarvo, jos oireita ilmenee.

Seuraamalla D-vitamiini- ja ferritiiniarvojasi säännöllisesti motivoidut huolehtimaan terveydestäsi ja voimaan hyvin ympäri vuoden.