LABORATORIO­­PAKETIT

D-vitamiini & ferritiini -paketti mittaa elimistösi terveyteen vaikuttavat D-vitamiinin ja varastoraudan helposti yhdellä tutkimuspaketilla. Paketin avulla pystyt tekemään tarvittavia muutoksia esimerkiksi ruokavalioosi. Pidä huolta itsestäsi tarkastamalla tärkeät arvosi säännöllisesti.

Elimistölle tärkeän D-vitamiiniarvon mittaus selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa sekä fosfaatin ja kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta. D-vitamiinitasot laskevat yleensä syksyisin ja talvisin, kun auringon valon saannista alkaa olla pidempi aika.

Niin sanotun varastoraudan eli ferritiinin mittaamista suositellaan epäiltäessä raudanpuuteanemiaa. Anemian oireita ovat muun muassa voimattomuus, kalpeus, päänsärky, korvien humina, kohonnut sydämensyke, aiempaa herkempi hengästyminen ja väsymys. Ferritiini voi olla matalalla myös ilman anemiaa eli vaikka hemoglobiini on normaalilla tasolla. Etenkin naisten on hyvä tarkistaa ferritiiniarvo, jos oireita ilmenee.

Seuraamalla D-vitamiini- ja ferritiiniarvojasi säännöllisesti motivoidut huolehtimaan terveydestäsi ja voimaan hyvin ympäri vuoden.

D-vitamiini & ferritiini -­paketti sisältää 2 tutkimusta:

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

D-vitamiini & ferritiini -paketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata D-vitamiini & ferritiini -paketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.