LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 155 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Selvitä, onko raudanpuute syynä outojen oireiden taustalla. Voit tulla tutkimukseen joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

Huomioi nämä:

Tutkimus vaatii paastoa (syömättä 10-12 tuntia, saa juoda vettä 2dl).

Lisäohjeita valmistautumiseen

Raudanpuute ei välttämättä nouse ensimmäisenä mieleen, kun epämääräiset oireet vaikeuttavat arkea. Raudanpuute on kuitenkin hyvin yleinen syy yleiskunnon heikentymiseen. Väsymys tai heikkous, masennus, hengästyminen ja sydämen tykytys pienenkin fyysisen rasituksen seurauksena voivat kieliä raudanpuutteesta, joka pahimmillaan johtaa anemiaan. 

Tutustu myös SYNLABin muihin tutkimuspaketteihin.

SYNLABIN Anemiapakettiin on valittu tärkeimmät testit, jotka mittaavat elimistösi rauta-arvoja. 

Anemiapakettiin sisältyy 6 verikoetta: 

Täydellinen verenkuva

TVK eli täydellinen verenkuva kertoo yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen vaikuttavien verisolujen kunnosta, minkä selvittäminen on tärkeää eri tautitilojen, kuten anemian, yhteydessä.

Retikulosyytit

Retikulosyytit eli Retik ovat epäkypsiä punasoluja, jotka kertovat punasolutuotannon toiminnasta. Retikulosyyttien suurentunut määrä veressä voi kertoa erilaisista anemioista.

Transferriinireseptori, liukoinen

Transferriinireseptori on raudassa olevan kuljetusvalkuaisen vastaanottajamolekyyli, mikä kertoo punasolutuotannon aktiivisuudesta.

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäitäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Folaatti

Folaatti on toiselta nimeltään B9- vitamiini, joka varastoituu maksaan. B9-vitamiinia saa ravinnosta esimerkiksi syömällä tuoreita kasviksia ja marjoja. Folaattia tarvitaan mm. DNA eli nukleiinihappojen valmistamiseen ja aivojen aineenvaihduntaan.