SYNLAB ja Abomics aloittavat yhteistyön farmakogenetiikan palvelujen tarjoamiseksi

Abomics Oy aloittaa yhteistyön Euroopan suurimman laboratoriopalveluiden tarjoajan kanssa

Turkulainen Abomics Oy on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Euroopan suurimman laboratoriopalveluiden tarjoajan, Synlabin kanssa.

Abomicsin ja Synlabin yhteistyö perustuu Abomicsin vankan farmakogeneettisen osaamisen ja Synlabin laajan palvelutarjoaman yhdistämiseen. Farmakogenetiikan hyödyntäminen käytännön lääkehoidossa yleistyy jatkuvasti. Synlab laajentaa omaa tarjoamaansa suomalaisyrityksen mahdollistaman geenitestien tarkan ja luotettavan tulkinnan avulla.

Euroopan johtava laboratoriopalveluiden tarjoaja Synlab tarjoaa palveluita lääketieteen, eläinlääketieteen ja ympäristöanalytiikan käyttötarkoituksiin. Yrityksellä on toimipisteitä Suomen lisäksi yli 30 muussa maassa, keskittyen Euroopan markkinoihin. Synlab työllistää yli 13 000 ihmistä ja tunnetaan laboratorioalan kansainvälisenä edelläkävijäyrityksenä.

Tulevaisuuden teknologia yleistyy nopeasti

Farmakogenetiikka on farmakologiaan kuuluva tieteenala, joka tutkii perinnöllisten tekijöiden merkitystä lääkeaineiden aineenvaihdunnassa ja vaikutuksissa ihmiselimistössä. Farmakogenetiikassa tutkitaan vain pientä osaa ihmisen koko genomista, eikä sillä esimerkiksi ole tarkoitus selvittää sairauksien perinnöllisyyttä. Farmakogenetiikka mahdollistaa oikean lääkkeen määräämisen oikealla annostuksella ja oikeaan aikaan, tehden lääkehoidosta yksilöllistetympää ja turvallisempaa.

Farmakogenetiikan käyttö terveydenhuollossa on lisääntymässä nopeasti ja Synlabin kattava kumppaniverkosto ja kansainvälinen osaaminen mahdollistavat merkittävän liiketoiminnan laajenemisen Abomicsille. Merkittävä sopimus terveyspalveluiden viennistä antaa suomalaiselle genomitiedon asiantuntijayritykselle myös hyvät edellytykset jatkaa laajentumista uusiin maihin ja kielialueisiin.

Tiedote on vapaa julkaistavaksi heti.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Forsström, Abomics Oy               Toimitusjohtaja Tommi Vaskivuo, SYNLAB Finland Oy

+358 (0)40 544 1809, jari.forsstrom@abomics.fi         +358 (0)40 820 2529, tommi.vaskivuo@synlab.fi

 

Synlab (www.synlab.com) on vuonna 1998 perustettu Euroopan johtava laboratoripalveluiden tarjoaja. Synlabin vuotuinen tutkimus- määrä on n. 450 miljoonaa laboratoriotestiä ja sen liikevaihto on n. 1,5 miljardia euroa.

Abomics Oy (www.abomics.fi) on vuonna 2013 perustettu geenitiedon asiantuntijayritys, joka tuottaa geenitestien lausuntopalveluita laboratorioille sekä tietopalveluita terveydenhuollon ammattilaisille ja potilaille. Abomics edistää lääketieteellisen tutkimustiedon soveltamista potilashoitoon ICT-ratkaisujen avulla. Kaikki Abomicsin tuotteet on suunniteltu yhdessä terveydenhuollon johtavien asiantuntijoiden kanssa vastaamaan tämän päivän terveydenhuollon tarpeita.