MAMMOGRAFIA

Mammografia eli rintojen röntgenkuvaus on yleisin menetelmä rintojen kasvaimien ja muutosten tutkimiseen. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa, joten rintojen säännöllinen tutkiminen ja seulominen on tärkeää. Jos rintasyöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, paranemisennuste on hyvä.

SYNLAB tarjoaa perinteisen mammografiatutkimuksen lisäksi 3D-mammografiatutkimuksia eli tomografioita. 3D-mammografia näyttää perinteistä tutkimusta tarkemmin rinnan mahdolliset muutokset. Tomografiatutkimukseen sisältyy kuitenkin aina myös perinteinen mammografiatutkimus. Käyttämällä molempia tutkimusmenetelmiä saadaan tarkempi käsitys rintojen rakenteesta ja mahdollisista poikkeamista.

Sekä tomografia että perinteinen mammografia sisältävät kuvauksen lisäksi radiologian erikoislääkärin lausunnon ja kuvat CD-levyllä. Lausunto tutkimuksen tuloksista tulee Terveyskansioon tyypillisesti samana päivänä, mutta kuitenkin kolmen työpäivän sisällä.

Radiologimme tekee tarvittaessa myös ultraäänitutkimuksen ja ottaa epäilyttävistä muutoksista koepalan. Saat lausunnon tuloksista patologian erikoislääkäriltä. Voit tulla SYNLABin mammografiatutkimukseen lääkärin lähetteellä tai kutsuttuna seulontaan.

Mammografiaseulonta

Mammografiaseulonnan tavoitteena on mahdollisen rintasyövän havaitseminen varhaisessa vaiheessa. Kun syöpä löytyy varhaisessa vaiheessa, voidaan hoidot aloittaa ajoissa. Yli 90 prosenttia rintasyövistä paranee kokonaan. Kaikki suomalaiset 50—69 -vuotiaat naiset saavat kutsun mammografiaseulontaan noin kahden vuoden välein kotikuntansa sopimaan kuvauspaikkaan.

Jos sait kutsun seulontatutkimukseen, tarkista tutkimusaikasi kutsukirjeestä. Seulontatulokset tulevat kirjeellä kotiosoitteeseen.

Hinnasto

Mammografiatutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Tutkimuksen hintaan lisätään palvelumaksu 13,50 €

  • Tutkimus edellyttää lääkärin lähetteen.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Mammografiatutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Ei verkkoajanvarausta. Varaa aika mammografiatutkimukseen asiakaspalvelustamme numerosta: 010 326 3260 arkisin klo 7.30-19.00 ja lauantaisin klo 10.00-18.00.

Virhe