LABORATORIO­­PAKETIT

Kihdin seurantapaketti sisältää neljä laboratoriotutkimusta, joiden avulla voit seurata veriarvojasi ruokavalio- ja elintapamuutosten rinnalla sekä lääkityksen rinnalla. 

Kihti on niveltulehdus, joka aiheutuu virtsahapon kiteytymisestä nivelessä. Kihtiä hoidetaan sekä ruokavalion avulla että lääkkeillä. 

Kihdin lääkehoidon seurannassa käytetään verenkuvatutkimusta (B-PVK+T) ja maksa-arvojen tutkimusta (S-ALAT).  

Uraattiarvon mittauksella (S-Uraat) selvitetään veressä olevan virtsahapon eli uraatin määrä. Jos elimistössä on paljon uraattia, se muodostuu kiteiksi niveliin aiheuttaen kipua.  

Munuaisten terveyttä mitataan S-GFRe -tutkimuksella, joka sisältää tiedon munuaisten hiussuonikeräisten eli glomerulusten suodatusnopeudesta (Pt-GRRe) sekä kreatiniiniarvon (S-Krea).  

Katso myös: 

Kihdin tutkimuspaketti 

Kihdin seurantapaketti sisältää 4 tutkimusta:

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Glomerulusten suodattamisnopeus

Glomerulusten suodattamisnopeus tarkoittaa munuaisten hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tutkimus sisältää myös kreatiniinin (S-Krea) mittauksen. Tutkimusta käytetään munuaisten kroonisen toiminnanvajauksen arvioinnissa. Munuaistoiminnan huononeminen ilmenee GFR:n laskuna.

Uraatti

Uraatti on virtsahappoa, jota syntyy puriiniaineenvaihdunnan lopputuotteena. Puriiniaineita saadaan eläinperäisestä ravinnosta. Uraatti poistuu elimistöstä pääosin munuaisten kautta virtsan mukana (75 % virtsahaposta) ja loput ruuansulatuksen kautta.

Kihdin seurantapaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata Kihdin seurantapaketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.