LABORATORIOPAKETIT

Iän karttuessa keho vaatii aiempaa enemmän huomiota. Miehen terveystarkastus on ajankohtainen siinä vaiheessa, kun 50 ikävuotta tulee täyteen. SYNLABin räätälöimä 50+ Miehen tutkimuspaketti sisältää kaikki tärkeät tutkimukset ikääntyvälle miehelle. Yhdessä Terveystarkastuspaketin se kartoittaa ikään liittyvien hormonihäiriöiden esiintymistä, aineenvaihduntasairauksia, eturauhassyövän kohonnutta riskiä ja tulehduksien esiintymistä.

Miehen terveystarkastus on erinomainen lahjaidea miehelle: isällesi, isoisällesi tai elämänkumppanillesi. 50+ miehen tutkimuspakettiin voit ostaa myös lahjakortin kaikista SYNLAB:in toimipisteistä. 

50+ miehen tutkimuspaketti sisältää seuraavat verikokeet: 

Gammaglutamyylitransferaasi

Suurin osa seerumissa olevasta glutamyylitransferaasista on lähtöisin maksasta, joten sen pitoisuuden mittaaminen toimii yleisenä merkkiaineena erilaisten maksasairauksien diagnostiikassa. Glutamyylitransferaasin pitoisuus voi nousta myös lihavuuden ja alkoholin suurkulutuksen seurauksista.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäitäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Folaatti

Folaatti on toiselta nimeltään B9- vitamiini, joka varastoituu maksaan. B9-vitamiinia saa ravinnosta esimerkiksi syömällä tuoreita kasviksia ja marjoja. Folaattia tarvitaan mm. DNA eli nukleiinihappojen valmistamiseen ja aivojen aineenvaihduntaan.

Prostataspesifinen antigeeni (PSA)

S-PSA on prostataspesifinen antigeeni, joka kertoo miehillä eturauhasen terveydentilasta. Sen määrittäminen soveltuu eturauhaseen liittyvien sairauksien varhaiseen toteamiseen.

Testosteroni

Testosteroni on androgeeni eli ns. mieshormoni, jota erittyy miehillä kiveksien soluissa. Testosteroni vaikuttaa oleellisesti seksielämään, sperman tuotantoon ja lihaskuntoon.

50+ miehen paketti – Huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu 13,50 €.
  • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tutkimuspaketin tulokset 3 työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii paastoa.
  • Suositellaan otettavaksi aamupäivällä. Lue lisää täältä.

Virhe